SÅDAN ANVENDER DU DIN SHAKTIMÅTTE

Ryg

Øvelse 20+ minutter

Afspil video om Så använder du din Shaktimatta - Green Shakti Model

Læg din Shakti pigmåtte i sengen eller på andet blødt underlag.

I begyndelsen kan det række, at du ligger 10-15 minutter per gang på din Shaktimåtte for senere at øge dette til 20-40 minutter. Det er ikke farligt at ligge længere, eller hvis du tilfældigvis falder i søvn. Anvend den når du har tid og lyst, gerne hver dag. Afslapning eller rolig aktivitet anbefales efter anvendelse.

Shaktis akupressurmåtte er baseret på den indiske pigmåtte. Tusindvis af pigge skaber et tryk mod huden og musklerne, og giver hjælp til cirkulation, afslapning, mental klarhed og velbefindende.

NAKKE & SKULDRE

Øvelse 10+ minutter

Afspil video om Så använder du din Shaktimatta - Orange Shakti Model

Anvend din Shaktipude, eller rul din Shakti akupressurmåtte sammen for at skabe tryk under nakke og skuldre. Den her position kan være særligt brugbar, hvis du føler stress og spændinger i kroppen.

Dårlig holdning ved stående og stillesiddende arbejde kan resultere i spændinger omkring nakke og skuldre. At bruge Shaktimåtten omkring dette område kan virke formildende for dine trætte og spændte muskler omkring nakken og skuldrene.

FØDDER

Øvelse 5+ minutter

Afspil video om Så använder du din Shaktimatta - Standing Blackmat

Dine fødder består af en stor mængde trykpunkter, hvilket gør, at en stående position på Shakti akupressurmåtte giver en dyb akupressureffekt.

Prøv at stå på Shaktimåtten i begyndelsen af dagen eller sidst på dagen. Begge kan hjælpe den normale cirkulation med at komme i gang, massere trætte fødder eller give dig energi til en god start på dagen.

Anvend strømper i begyndelsen, for siden at avancere til at være barfodet. Find din Shaktimåtte og tilbehør.

Shaktiyoga

Udøver du yoga eller er nysgerrig på at prøve? Test Shaktiyoga med positioner for forskellige niveauer.

INSTRUKTIONER TIL SHAKTI PIGMÅTTE

Læg din Shakti pigmåtte i sengen eller på andet blødt underlag. Anvend gerne en nakkepude eller sammenrullet håndklæde under måtten til nakken. Læg dig til rette på måtten sådan at huden hviler mod piggene. Slap af og træk vejret dybt. Hvis du er ekstra følsom, kan du i begyndelsen lægge et meget tyndt stof mellem huden og piggene. Sådan vænner du dig gradvist til det. 

 
PIGMÅTTE – HVOR OFTE OG HVOR LÆNGE?

I begyndelsen kan det række, at du ligger 10-15 minutter per gang på din Shaktimåtte for senere at øge dette til 20-40 minutter. Det er ikke farligt at ligge længere, eller hvis du tilfældigvis falder i søvn. Anvend den når du har tid og lyst, gerne hver dag. Afslapning eller rolig aktivitet anbefales efter anvendelse.  

HVAD ER PIGMÅTTER GODE FOR?

Du kan anvende pigmåtter efter behov for afkobling og hvile. Ved sengetid såvel som i pauser på for eksempel arbejdet. Udøver du yoga eller er nysgerrig efter at prøve?

Test shaktiyoga (link til video med Oms Master Class) med positioner for forskellige niveauer.

RENGØRING

Ved behov kan du håndvaske din Shakti. Tag først skumgummimadrassen ud og væsk derefter måtten i lunt vand med lidt vaskemiddel i. Derefter kan den skylles, og hænges op for at tørre. Undgå vaskemaskiner og tørretumblere, da piggene kan beskadiges.

SHAKTI PÅ REJSEN

Lad Shakti pigmåtten følge med på rejsen. Et tip: tag skumgummimadrassen ud, så fylder din pigmåtte ikke særlig meget, og vejer ganske lidt. Anvender du Shakti i sengen, behøver du ikke skumgummiet, da sengen er blød, og former sig efter kroppen.

Har du flere spørgsmål, skal vi forsøge at besvare dem. Send os en mail på kontakt@shaktimat.dk

FIND NOGET FOR DIG

Yoga Women.jpg
Tilbud

25% Off

Få 25% rabat på alle Shaktimåtter og Shaktipuder. Gælder også Shakti Headband.

Gælder til og med 2024-07-31 eller så længe lager haves. Rabatten anvendes ved kassen.